Onmogelijke driehoek

Deze quilt heb ik gemaakt voor de wedstrijd van het Quiltfestival Noord Groningen.
Het thema van de wedstrijd: verwondering.
Telkens weer verbaast het mij hoe sterk de werking van de hersenen is, zij laten telkens weer iets zien dat er in werkelijkheid niet is.

De stappen in het proces van het maken van deze quilt:

Eerst de ontwerptekening. Een isometrisch raster, een schets van een onmogelijke driehoek en daarmee de uitwerking van het patroon.

Daarna het uitzoeken van de stofjes. Dit met hulp van de kleurenwaaier van Joen Wolfrom. Vierentwintig regenboogkleuren in licht, midden en donker.

Van alle vierentwintig regenboogkleuren in licht, midden en donker heb ik één stukje geknipt en neergelegd. Twee stofjes heb ik vervangen door een andere. De één was te licht, de tweede te donker om het juiste effect te geven.

De lapjes zijn aan elkaar genaaid en omgeregen. Ik heb de achterlap erbij gezocht, die had ik nog liggen. Om het geheel aantrekkelijk te maken heb ik een heleboel kubusjes toegevoegd. De kleintjes in de kleuren van de regenboog, de grote rechtsonder in yellow, magenta en cyaan.
De positie van het gifgroene blokje staat nog niet vast.

De kleine blokjes zijn genaaid en geregen.

Onderaan komen drie eenvoudige babyblocks in de kleuren yellow, magenta en cyaan, de basiskleuren waaruit alle kleuren bestaan.

De kleine blokjes komen aan geborduurde ‘kettinkjes’ te hangen.

In het verticale quiltwerk worden glanzende zilverkleurige kraaltjes gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *