Olifanten 1 en 2

Van Alexandra kreeg ik een collectie van circa 250 dassen met olifanten erop. Haar man heeft deze allemaal gekocht en gekregen. Haar man is overleden en zij wil graag voor haar dochter en haar zelf een blijvend aandenken aan deze verzameling.

Dit is het begin van twee olifantenquilts.
Alexandra heeft mij de dassen gebracht en we hebben uitgebreid met elkaar gesproken. Het lijkt me een ontzettend leuk project, de dassen zijn prachtig.

Het moeten twee quilts worden.

De ene quilt moet rood met zandkleur worden met een maat van plm. 1 meter hoog en 2 meter breed. De dassen moeten er in verwerkt worden, maar hoeven niet de aandacht te trekken. Er moet een geleidelijke kleurovergang in de quilt zitten. Geen traditionele blokkenquilt. Deze quilt komt aan het hoofdeinde van het bed van Alexandra aan de muur te hangen. Zij heeft donkerrode ladekastjes bij het bed.

De tweede quilt wordt voor de dochter van Alexandra. Deze quilt wordt over het voeteneind van het bed gelegd als een soort van loper. De breedte wordt plm. 50 cm, de lengte plm. 250 cm. De kleur van deze quilt moet koffiekleurig, lichtbruin en beige zijn. Een beetje chinees-achtig, met een verlopend soort golf erin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *