Blije blommen

Voor mijn 50e verjaardag kreeg ik van mijn man de cursus Baltimore Album Quilt.
De quilt die gemaakt zou worden was een Baltimore Album Quilt, bestaande uit negen blokken in een traditionele setting met sashings. Deze quilt had een ondergrond van een gebroken witte stof, de gebruikte kleuren waren erg rustig.
De cursus wilde ik volgen om beter te leren appliceren en met name om verschillende 3D-technieken wat in de vingers te krijgen. Ik wilde een quilt maken met een kleurige uitstraling en koos voor een oranjeachtige ondergrondstof.

Na het maken van de eerste blokken heb ik wat boeken van Elly Sienkiewicz en Anita Shackelford geleend en daar een aantal basispatronen uit gehaald.
De basis is gelegd, hier kan ik mee verder.

Afmeting quilt 86×132 cm.

1 gedachte op “Blije blommen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *