Breirol deel 1

De Commissie Creatief Handwerk Vrouwen van Nu Gelderland organiseert vanaf 1 april 2021 het gezamenlijk breien met patronen van een antieke breirol. Maandelijks zorgen ze voor 5 patronen, hulp, filmpjes. In het voorjaar zullen de breirollen te zien zijn op de tentoonstelling in Vorden.
Een leuk project. Hier geef ik uiteraard mijn eigen draai aan. Ik brei alleen patroontjes die geschikt zijn voor sokken (de niet geschikte patronen vervang ik door andere uit één van mijn breiboeken) en ik brei met sokkenwol. Op deze manier maak ik een stekenproef rol voor sokken.
De patronen wissel ik af met zgn. peeries, kleine fair isle randjes.
De rol start met een blauw zgn. ‘muizentandje’.
Er zijn nu 5 patronen gebreid, in de onderste rand mijn naam en jaartal in gaatjespatroon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *